- Super Vision
- Posts
- Hoe anderen zich bezighouden met AI - Super Vision #11
Hoe anderen zich bezighouden met AI - Super Vision #11
Hoi lezerπ. Het behandelen van recommender systems vorige week leverde flink wat reacties op. Dank daarvoor.
De data en de informatie
Enfin, geheel in lijn met die vorige editie, hier een lekker lijstje most-read, most viewed: de spannendste links uit de jongste 10 nieuwsbrieven. Handig als je geen early subscriber was, last hebt van FOMO of van je geheugen, of wanneer je gewoon wil weten what the cool kids click on! π
Het inzicht: jullie zijn quizheads!
Als ik een voorzichtige conclusie mag trekken: lezers van Super Vision houden van een quiz of test. En dus heb ik er speciaal een gemaakt voor deze editie:
ππ½Doe hier de Online AI Pubquiz. Tien vragen. Ben jij de beste? Kom erachter en win die prijs!
Ik zit ook te denken om een live, offline AI pubquiz te gaan organiseren. Geef even aan of je daar in geΓ―nteresseerd bent via de comments down below.
Veel klik- en quizplezier. // Laurens Vreekamp
β De volgende nieuwsbrief gaat over creativiteit en AI.
Het lijstje
AI designer Nadia Piet gebruikt o.a. deze online tool waarmee je snel en eenvoudig begint met bestaande StyleGANs of je eigen stijl kunt aanmaken. Je kunt er ook profielfotoβs uploaden en de gelaatstrekken aanpassen (vergelijkbaar met de nieuwe Neural Filters in Photoshop):
ππ Playform.io
In deze cryptisch getitelde editie - Computer says 'whoa' π¬πΆ - over Natural Language Processing werd, toch vrij afwijkend van het hoofdonderwerp, een van mijn favoriete nieuwsbrieven het meest gecheckt. 'Digital design met een dikke toef typografie. Voor UI designers, grafisch ontwerpers en type lovers. Elke twee weken':
Ook hier was ik blijkbaar nog niet helemaal on point qua titelcreatie: Talkin 'bout AI generation π©π½βπΎπ΄π»π». Het leuke aan deze derde is dat het AI-generated artwork van een lezer het populairst bleek:
Het moet eerst echt misgaan voordat het goed gaat. Zoiets moet ik gedacht hebben NA het kiezen van de subject line voor deze editie:
Dit maal geen quiz, techniek of tool die de clickcontest won, maar een aanbeveling van een ouderwets papieren boek van de Nederlander Jim Stolze. Over leven, werken en geld verdienen met kunstmatige intelligentie:
ππ Algoritmisering, wen er maar aan!
Met deze heldere titel voor de label-editie had ik ook duidelijk meer engagement. Nog meer interactie kwam van een aantal van jullie, met mijn oproep om mee te doen aan een klein label-experiment. Je kunt nog altijd participeren. De belofte? Geef me je data en ik zal je beter dienen.
ππ Een label-experiment
Overduidelijke winnaar hier, hoor, in de editie over bias, ethics, fairness, accuracy, explainability en trust. De doe-het-zelf test:
ππ Aijo Quiz
Can AI help you deal with bias in your newsroom? This is not a test, but a basis for discussion.
Nieuwsgierigheid wint. Hier wilden veel van jullie blijkbaar zelf aanschouwen wat nu de state-of-the-art van synthetische video en spraakgeneratie is. De demo van het Nederlandse bedrijf XS2Audio werd het meest bekeken item van deze zevende nieuwsbrief.
ππ Synthetisch gegeneerd nieuwsbulletin
Het werd nog even spannend tussen Kevin Roose's boek Futureproof en de winnaar:
In de nieuwsbrief over UX & AI kreeg het Twitterdraadje over het dynamische thumnbailsysteem van Netflix (dat sowieso veel aandacht kreeg online) ook van jullie de meeste thumbs up:
Fijn dat mijn lezers ook hun eigen onderzoek doen π, zo bleek uit de analytics van deze editie over recommender systemen:
ππ Beyond the filter bubble
That's all, folks!
β De volgende nieuwsbrief gaat over creativiteit en AI.